Over mij - Gerry's schilderijen

Gerry's schilderijen
Ga naar de inhoud

Over mij

Ik en mijn schilderijen
Mijn naam is Gerry Jöris. Ik heb mijn hele leven voornamelijk in Utrecht gewoond. Sinds april 2012 woon ik, samen met mijn echtgenoot Rob Higler en poes Sientje, in Winsum op het prachtige Hogeland van Groningen. Wij zijn gesetteled in onze heerlijke nieuwe woning aan het Sjoelplein in Winsum, een kleinschalig project van 8 levensloopbestendige woningen.

Rob heeft in het verleden een aantal schilderlessen gevolgd en heeft dat hier in Groningen weer opgepikt (zie www.robhigler.nl). Vanaf maart 2016 tot en met mei 2019 volgde ik schilderlessen bij de School voor de Schilderkunst in Wehe den Hoorn. De enthousiaste docent is Antje Sonnenschein, in Groningen een bekende schilderes in de stijl van De Ploeg. Aangezien de activiteiten van de School voor de Schilderkunst per 1 juni 2019 zijn gestaakt, vervolg ik  - samen met een aantal medecursisten van de School - vanaf september 2019 de lessen bij Antje thuis in haar prachtige patriciërswoning in Wirdum.
Ik de eerste helft van 2019 volgde ik twee cursussen Portretschilderen bij Marleen Bakker.
Ik geniet erg van deze lessen en probeer het geleerde thuis verder uit te werken. Het schilderen heeft mijn leven echt verrijkt.
Ik heb inmiddels ruim 100 schilderijen, houtskooltekeningen en portretten gemaakt. Een aantal schilderijen is te koop via mijn webshop.
De laatste maanden ben ik aan het experimenteren met abstracte schilderijen (ter afwisseling van de landschappen) en diverse materialen, zoals pastelskrijt, notenbolster (bister) en houtskool en met digitale kunst, maar dat laatste ligt mij toch niet zo. Ik vind het fijner om met échte materialen aan de gang te zijn.

Als je meer informatie wilt of belangstelling heeft voor een van de stukken, neem dan vooral contact met mij op. Dat kan eventueel via het contactformulier.
Een kleine impressie van de Art&Craft Xmas Fair in Den Andel op 15-12-2018
Links naar de websites van de diverse genoemde personen, Galerie Het Raadhuis en de School voor de Schilderkunst vind je op de pagina Links.
4 herfstschilderijen die ik maakte in het najaar 2018, prachtig ingelijst door "Nou nog mooier" in Warfhuizen. Handgemaakte lijsten met museumglas. Bedankt Jack, ik ben hier erg blij mee.
Gerry Jöris
Sjoelplein 3
9951 DA  Winsum
0595-769014/06-25172491
© Gerry Jöris (2019)
Terug naar de inhoud