Over mij - Gerry's schilderijen

Gerry's schilderijen
Ga naar de inhoud

Over mij

Ik en mijn schilderijen
Mijn naam is Gerry Jöris. Ik heb mijn hele leven voornamelijk in Utrecht gewoond. Sinds april 2012 woon ik, samen met mijn echtgenoot Rob Higler en poes Sientje, in Winsum op het prachtige Hogeland van Groningen. Wij zijn gesetteled in onze heerlijke nieuwe woning aan het Sjoelplein in Winsum, een kleinschalig project van 8 levensloopbestendige woningen.

Rob heeft in het verleden een aantal schilderlessen gevolgd en heeft dat hier in Groningen weer opgepikt (zie www.robhigler.nl). Sinds maart 2016 volg ik schilderlessen bij de School voor de Schilderkunst in Wehe den Hoorn. Deze school is opgericht door Ankie en Theo Onnes; zij bestieren ook de Galerie Het Raadhuis in Eenrum, waar steeds prachtige exposities gehouden worden, zoals van Dorus Brekelmans, Cees Vegh, Minne Onnes en Grietje Postma.
Ik geniet erg van deze lessen en probeer het geleerde thuis verder uit te werken. Het schilderen heeft mijn leven echt verrijkt.
De enthousiaste docent is Antje Sonnenschein, in Groningen een bekende schilderes in de Ploegstijl. Click hier voor meer informatie over de lessen en de workshops.
Ik volg momenteel een aantal lessen Portretschilderen bij Marleen Bakker.

Ik heb inmiddels ruim 100 schilderijen, houtskooltekeningen en portretten gemaakt. Een aantal schilderijen is te koop via mijn webshop.
De laatste maanden ben ik aan het experimenteren met abstracte schilderijen (ter afwisseling van de landschappen) en diverse materialen, zoals pastelskrijt, notenbolster (bister) en houtskool en met digitale kunst, maar dat laatste ligt mij toch niet zo. Ik vind het fijner om met échte materialen aan de gang te zijn.

Als je meer informatie wilt of belangstelling heeft voor een van de stukken, neem dan vooral contact met mij op. Dat kan eventueel via het contactformulier.
Een kleine impressie van de Art&Craft Xmas Fair in Den Andel op 15-12-2018
Links naar de websites van de diverse genoemde personen, Galerie Het Raadhuis en de School voor de Schilderkunst vind je op de pagina Links.
4 recente herfstschilderijen, prachtig ingelijst door "Nou nog mooier" in Warfhuizen. Handgemaakte lijsten met museumglas. Bedankt Jack, ik ben hier erg blij mee.
Gerry Jöris
Sjoelplein 3
9951 DA  Winsum
0595-769014/06-25172491
© Gerry Jöris (2019)
Terug naar de inhoud